Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Älvdalens kommundirektör Stefan Linde förklara vad kommunen prioriterar just nu. Foto: Älvdalens kommun, Sofie Lind/SVT

Efter dialog och överkörda tomter – därför pausas byggplanerna i centrala Idre

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har det varit många diskussioner om hur centrala Idre ska se ut i framtiden.

Men nu har centrumplanerna tillfälligt pausats.

Försäljningen av markytan Prästjolet gjordes parallellt med att diskussioner fördes i bygden om hur byn skulle utvecklas.

Kommunen bjöd in till flera möten under 2020 och år 2021 för att presentera en plan över hur Idre skulle se ut i framtiden och för att få in synpunkter. Men allt föll inte i god jord, speciellt då flera bybor upptäckte att deras mark tagits i anspråk:

Prästjolet i Idre centrum

Se klippet: Torsten skulle få väg genom sitt nybygda garage – utan att ha blivit informerad av kommunen:

Planerna har pausats

Efter ytterligare dialogmöten har det sedan varit väldigt tyst om centrumplanerna. Under våren 2022 skulle det ha tagits beslut i fullmäktige om vilka satsningar som skulle göras i Idre – men inga beslut fattades.

Nu står det klart att utvecklingsplanerna pausats och sent som för några veckor sedan bjöd kommunen in till ytterligare ett nytt dialogmöte.

Hör mer  i klippet högst upp om vad som händer i Idre – kommundirektören Stefan Linde berättar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prästjolet i Idre centrum

Mer i ämnet