Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi har nytt filmmaterial och bättre bilder på de som medverkar” – åklagare Christina Hildebrand berättar om det fortsatta arbetet med att identifiera männen. Foto: Anders Hansson /SVT

Misstänkta gruppvåldtäkten i Hälsingland – ny video kan avslöja männen

Uppdaterad
Publicerad

Åklagare Christina Hildebrand har fått tillgång till nytt material som ska hjälpa utredningen framåt. Det handlar om en ny video som visar hela den två timmar långa händelsen, som enligt åklagare rubriceras som gruppvåldtäkt.

I maj förra året träffades en kvinna från Dalarna och en grupp på tio män på en adress i Hälsingland för att tillsammans ha en planerad sexlek. Alla inblandade var överens om att någon form av sex skulle genomföras. Men sexleken utvecklades istället till vad åklagaren menar är en två timmar lång gruppvåldtäkt.

– Det finns en man som har organiserat den här träffen och bjudit in de här andra männen som närvarar, säger åklagaren Christina Hildebrand.

Nytt videomaterial

Ett kortare videoklipp från händelsen återfanns i början av utredningen i somras – nu har hela videomaterialet kommit fram, som visar hela förloppet. I videon syns och hörs totalt tio män delta i den misstänkta våldtäkten.

Nu hoppas Christina Hildebrand kunna identifiera de resterande misstänkta männen genom den fullständiga videon. För tillfället är tre män, en från Dalarna, en från Hälsingland och en från Västernorrland, häktade.

Politiker från Gävleborg friad från misstanke

Den politiker i Gävleborg som tidigare varit bland de huvudmisstänkta har nu friats från alla misstankar. 

– Vi har skrivit av misstankarna om honom, det finns ingen anledning att tro att han har begått något brott eftersom han inte finns med på filmen, säger åklagaren.

I klippet ovan berättar Christina Hildebrand om det fortsatta arbetet med att identifiera männen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer