Martin Norsell blir ny rektor för Högskolan Dalarna. Foto: Pressibild, Arkiv SVT

Han blir ny rektor för Högskolan Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Martin Norsell, 47 år gammal, anställs av regeringen som ny rektor för Högskolan Dalarna. Norsell kommer senast från uppdraget som prorektor och forskningschef på Försvarshögskolan.

Högskolan Dalarnas nya rektor är i grunden doktor i flygteknik och professor i militärteknik.

– Jag är mycket glad för utnämningen och ser fram mot att vara en del i Högskolan Dalarnas positiva utveckling och fortsätta arbeta mot visionen om öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle, säger Martin Norsell i ett pressmeddelande.

Högskolan Dalarna

Under större delen av hösten 2017 var Martin Norsell även förvaltningschef vid Försvarshögskolan och han har under fem års tid varit ordförande i dess forsknings- och utbildningsnämnd.

– Martin är ett mycket bra val till rektorstjänsten, han har genom åren haft en rad olika ledningsuppdrag inom högre utbildning och fick ett starkt stöd av de personal- och studentgrupper som träffat honom vid ett så kallat hörande, säger högskolestyrelsens ordförande Christina Bellander.

Martin Norsell tillträder sin anställning som rektor 2 maj 2018 och blir den åttonde rektorn vid Högskolan Dalarna sedan lärosätet grundades 1977.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet