Tyska brandmännens chef Martin Voss äras med en röd hjälm som insatschefer i Sverige brukar bära – försedd med hans initialer MV. Foto: Anders Hansson/SVT

Här avtackas de tyska brandhjältarna i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

52 brandmän återvänder som hjältar till Tyskland efter att ha bidragit framgångsrikt med brandbekämpningen i Trängslet i Dalarna. Med sig på resan hem har de varsin dalahäst.

Branden i Trängslet i Dalarna är under kontroll och eftersläckningsarbetet har påbörjats. Nu avtackas de 52 tyska brandmän som deltagit i släckningsarbetet sedan i måndags. Det lutar åt att de åker mot Tyskland redan i morgon måndag.

Insatsledningen i Särna med räddningsledaren Johan Szymanski i spetsen delade på söndagseftermiddagen ut varsin dalahäst, symbolen för både Dalarna och Sverige, till brandmännen.

Skogsbranden i Trängslet

Ärades med röd hjälm

Deras chef Martin Voss fick även en röd hjälm som insatschefer i Sverige brukar bära. Den är försedd med hans initialer MV.

Dessutom tog man ett gruppfoto med alla tillgängliga brandmän och militärer. Fotot togs från luften från av de helikoptrar som deltagit i släckningsarbetet.

Här uppvaktas de tyska brandmännen med varsin dalahäst för sina insatser. Foto: Anders Hansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet