Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det måste byggas mer bostäder” – hör Tommy Halvarsson på Idre fjäll om att personalen nu bor i byggmoduler Foto: Sofie Lind/SVT

Här får Idre fjälls personal bo i byggmoduler

Uppdaterad
Publicerad

Bristen på bostäder gjorde att skidanläggingen Idre Fjäll tvingades tänka något annorlunda när det gäller boendet för personalen.

Nu har företaget hyrt flera byggmoduler där runt 60-anställda får bo.

Tre moduler med 20 boenden vardera står en bit bortanför anläggningen Idre fjäll. Det är här en del av personalen får bo nu under säsongen, då det varit svårt att hitta andra bostäder.

Ni har inte övervägt att köpa ett hus?

– Vi tittade på det alternativet, men det är väldigt kostsamt att köpa en fastighet och sen bygga om den. Därför föll valet av olika skäl på de här modulerna som ändå fungerat bra, säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre fjäll.

Tillfälliga boenden kommer behöva flyttas

I dagsläget har Idre Fjäll planer på att ha kvar byggmodulerna till april åtminstone. Därefter får de se. Det enda som står fast är att modulerna kommer behöva flytta till en ny plats då fritidshus ska byggas på den nuvarande platsen.

– Men helst vill vi ju att vår personal ska bo nere i Idre by och bli en del av samhället, säger marknadschefen Tommy Halvarsson på Idre fjäll.

Tycker ni att det byggs tillräckligt med bostäder här i Idre?

– Nej, det gör vi inte, men vi har en god dialog med Älvdalens kommun som vi hoppas ska kunna ge oss bra besked om fler byggnationer snart.

Är du en av de som påverkas av bostadsbristen här? Hör gärna av dig till oss genom att maila dalarna@svt.se eller ringa 023-76 51 00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer