Här samlas unga folkmusiker från hela världen

Publicerad

I Rättvik genomförs nu folkmusiklägret Ethno för 30:e gången och som vanligt samlas ungdomar från när och fjärran för att lära sig folkmusiklåtar från hela världen.

I veckan så kommer de runt 100 eleverna att framföra de nya låtarna de lärt sig på en stor konsert. Det är både spelglädje och stor koncentration bland deltagarna.

– Det är mycket att hålla reda på. Men allt brukar gå bra och det är en otroligt skön stämning. Ethno betyder mycket för dem som kommer hit. Det finns de som hört av sig i efterhand och sagt ”Ethno changed my life”, och det är ju på sätt och vis ett fredsprojekt också det här, säger Peter Ahlbom från Folkmusikens hus som är en av arrangörerna.

I klippet hör du musik från Ethno, bla en asiatisk gäst som spelar på stränginstrumentet pipa och berättar vad hon tycker om svensk folkmusik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.