Här träffas Benny, Elisabeth och Karin – diskuterar mat, klimat och bensin

Publicerad

Under lördagen träffas människor runt om i landet för att delta i SVT:s projekt Sverige möts där syftet är att man ska träffas och prata om olika åsikter. Falun är en av de åtta ställena och där träffades bland annat Benny Jernberg, Elisabeth Vikman och Karin Nordström.

Krylbo, Borlänge, Rättvik och Leksand – ja, runt om i Dalarna och hela landet träffas nu människor och diskuterar svåra ämnen. Under hösten har vi på SVT Nyheter skildrat en rad ämnen som delar befolkningen ur olika perspektiv i projektet Sverige möts.

Det har bland annat handlat om vargfrågan, invandring, tiggeri och bensinpris. Under lördagen hålls en rad events runt om i landet – bland annat i Falun – där människor med olika åsikter i de här frågorna träffas och pratar med varandra – öga mot öga – långt ifrån kommentarsfälten.

Sverige möts

Totalt har drygt 4200 personer i hela Sverige matchats ihop med en meningsmotståndare. En del har valt att träffas på egen hand över en kopp kaffe, medan andra deltar/deltog på SVT:s events.

Se och hör Benny, Elisabeth och Karin om vad de pratar om och hur samtalet har fungerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverige möts

Mer i ämnet