Här inträffade attacken, där en hund bets ihjäl av en pitbull. Foto: SVT Grafik

Hund i Mora dödades av pitbull

Uppdaterad
Publicerad

En pitbull slet sig ur ägarens koppel och attackerade en annan hund i Kristineberg, Mora.

Det var en förmiddag i oktober som pitbullen slet sig och dödade hunden. Den attackerande hundens ägare misstänks nu för skadegörelse och vållande till kroppsskada.

Det var två män som var ute med sina hundar och när de möttes började pitbullen göra utfall mot den andra hunden.

Dalarna – Blåljus

Enligt polisens utsago fick ägaren ordning på sin hund och gick över till andra sidan gatan, när pitbullhunden lyckades ta sig ur kopplet och gå till angrepp mot den andra hunden.

Bet ihjäl den mötande hunden

Historien fick ett tragiskt slut när pitbullen gick till attack och dödade den andra hunden. I samband med attacken ramlade ägaren till den andra hunden och har troligen brutit en handled, uppger polisen i sin händelserapport.

Samtliga på plats stannade kvar tills polisen anlände till platsen och ärendet utreddes. Pitbullens ägare misstänks nu för skadegörelse och vållande till kroppsskada, men har inte gripits av polis. Det är oklart vilken typ av ras den dödade hunden var, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet