Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Följ med till parkeringen och se de vandaliserade bilarna – och hör vd Tommy Bäck om hur detta drabbar bostadsbolagets arbete. Foto: Niko Ago/SVT

Bostadsbolaget HSB:s fordon i Borlänge sönderslagna

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen uppdagades det att fyra fordon som körs av bostadsbolaget HSB i Borlänge har blivit sönderslagna.

– När vår personal kom i morse och skulle hämta sina servicebilar så fann de bilar med sönderslagna bilturor. Det är oerhört tråkigt, säger Tommy Bäck, vd på fastighetsbolaget HSB.

Bilarna har stått placerade på en innergård under påskhelgen. Det är bostadsbolaget själva som anmält brottet till polisen.

– Vi har genomfört en brottsplatsundersökning. Om vi fått fram några direkta spår kan jag inte svara på nu, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid Polisregion Bergslagen.

I klippet ovan: Hör vd Tommy Bäck kommentera vandaliseringen av de fyra bilarna.

Söker vittnen

Vet ni när skadegörelsen skett?

– Det vet vi inte. Det kan ju ha skett redan i torsdags när folk gick på ledighet, eller igår, det kan inte jag svara på, säger Dahlman.

Polisen söker nu eventuella vittnen.

I klippet: Följ med till parkeringen och se de vandaliserade bilarna – och hör vd Tommy Bäck om hur detta drabbar bostadsbolagets arbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.