I augusti väntas beslut om Mora BB

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsrådet Elin Norén tycker inte det finns skäl att utreda mer om BB i Mora. Det sa hon efter att ha träffat utredarna på tisdagen.

De har kommit fram till  att man av patientsäkerhetsskäl inte bör återuppta BB verksamheten i Mora. Kristdemokratiska oppositionsrådet Birgitta Sacrédeus anser att man borde utreda Mora BB-frågan ytterligare före beslut, men det tycker inte Elin Norén.

-Jag tycker inte att det behövs fler utredningar, utan vi behöver landa i ett beslut, säger Elin Norén som vill diskutera saken i partiet innan hon säger vad hon tycker.

I augusti väntas landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd fatta beslut och det kan bli att man föreslår en nedläggning av Mora BB som varit stängt sedan sommaren 2009 då landstinget inte lyckades rekrytera den personal som behövdes för att kunna ge en patientsäker vård. Sedan dess har Falu lasarett varit Dalarnas enda fungerande BB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora BB

Mer i ämnet