Jobb- och studiemässa i Ludvika. Foto: SVT

Jobb- och studiemässa i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten i Dalarna har minskat och ligger nu på 7,7 procent. Högst arbetslöshet har Ludvika med 10,7 procent. 

Samtidigt hölls det i onsdags en jobb- och studiemässa i just Ludvika, där jobbsökande fick chansen att träffa arbetsgivare och olika skolor.

– Just nu så söker vi dels sommarvikarier inom vården och många lärar tjänster finns också, vi behöver många lärare som är behöriga,  säger Patricia Andersson från Smedjebackens kommun.

Och det var en mängd olika arbetsgivare eller skolor som fanns på plats under mässan i Ludvika Folkets Hus, stora universitet, högskolor, kommuner och landsting även några folkhögskolor och Yrkeshögskolan.

– Det är en stor bredd. Det är en chans för besökarna att få träffa många olika sorters utställare på plats, säger Janna Johannson Pereira från Högskolecentrum som var jobb och- studiemässans arrangör inför dagens prestationer.

Polisen: Vi hoppas på många ansökningar

Några som också sökte nya kollegor var polisen och de var mycket nöjda med sin dag på mässan.

– Det har kommit fram många ungdomar som vill veta mer och tagit broschyrer om att söka, så vi hoppas många ansökningar, säger Catrin Ström som representerade Polisen.

Dock var nog inte Oskar Lundh en av dem som var sugen på att fånga bovar och banditer.

– Jag är här för att kolla på olika högskolor och universitet för att välja något att göra efter trean.

– Jag är intresserad av att bli någon typ av ingenjör, jobba med vägar kanske.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.