Liberalerna beställde flygblad inför omvalet – fick 2 500 pizzamenyer

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är det en intensiv period för de olika partierna inför helgens omval i Falun, men för Liberalerna kom arbetat av sig en aning – när deras leverans av flygblad förväxlades med belgiska pizzamenyer.

Att det alls blivit omval i Falu kommun beror på ett annat problem med posten. Förtidsröster från 145 falubor räknades aldrig in i valresultatet. Postnord menar att Falu kommun skulle ha hämtat ut en säck med rösterna, vilket kommunens valadministratör avvisat som ”rena falsarier”.

Pizzamenyer istället för liberal politik

Falupolitikern Svante Parsjö Tegnér (L) fick sig en överraskning när han skulle packa upp en kartong med flygblad som partiet beställt inför omvalet. I kartongen låg nämligen inga liberala politiska budskap – utan 2 500 pizzamenyer från belgiska Wijnegem.

Omvalet i Falu kommun

Han berättar att de fått reklamera menyerna och beställa nya flygblad med expressleverans.

– Jag hoppas att de hinner komma, det är lite nervöst. Det blir rätt stressigt nu, säger han.

Det handlar inte om ett PR-trick då?

– Nej nej, verkligen inte. Så PR-smart är inte jag. Allt är sant och när vi upptäckte det var det inte kul alls, vi blev jättestressade, säger han.

Starta inslaget och hör Svante Parsjö Tegnér (L) om förvåningen.

SVT Dalarna har varit i kontakt med den belgiska restaurangen som inte hade tid att svara på några frågor.

I inslaget sägs det att pizzamenyerna är från Holland, men Wijnegem ligger i Belgien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omvalet i Falu kommun

Mer i ämnet