24-åring omhäktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den yngre mannen har begärts omhäktad på sannorlika skäl misstänkt för mordet på en 66-årig kvinna i Avesta. Den äldre mannen försattes tidigare under dagen på fri fot, men misstankarna mot honom är inte avskrivna.

På förmiddagen beslöt kammaråklagare Kristofer Magnusson att den äldre av männen skulle försättas på fri fot, dock kvarstår misstankarna mot honom. På eftermiddagen hölls omhäktningsförhandlingar mot den yngre mannen i Falu tingsrätt, mannen omhäktades och misstankarna mot honom har stärkts. Nu är han på sannorlika skäl misstänkt för mord

Detta har hänt:

Det var natten till förra fredagen som polisen fick larm om att en 66-årig kvinna försvunnit från sitt hem i Skogsbo i Avesta. I bara morgonrocken och tofflor hade hon gått ut för att röka och sedan inte kommit tillbaka.

Misstänkt mord i Avesta 2014

Flera polispatruller skickades till platsen och ganska snart började polisen betrakta ärendet som människorov.

Vid elvatiden på förmiddagen hittades kvinnan död ungefär en kilometer från sitt hem.

Två män, 65 och 24 år gamla, greps som misstänkta. Förra måndagen häktades båda som skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Avesta 2014

Mer i ämnet