Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till rivningen av den gamla fabriken i Borlänge som ska bli den nya batterifabriken Northvolt, med tusen anställda. Foto: SVT

Northvolt visar början på Borlängefabriken – ”Börjat rekryteringen av nyckelpersoner”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år siktar batteritillverkaren Northvolt att börja rekryteringen av de cirka tusen personer som man behöver till den dagliga driften vid den fabrik som nu ska skapas vid det som var Kvarnsvedens pappersbruk i Borlänge. Det framgick när företaget på onsdagen inbjöd media på en rundtur.

– Vi har kommit igång bra med saneringar, planeringar och rivningar, säger Northvolts kommunikationschef Anders Thor.

Fabriksområdet är för tillfället ett av landets största rivningsplatser.

Northvolt i Borlänge

Krav vid batteritillverkning

Till det som Northvolt sparat för att troligen återanvända är hallen där PM 12 (pappersmaskin 12) var installerad. Den håller företaget på och undersöker då man vill se om den uppfyller bland annat hygienkraven som finns vid batteritillverkning.

Under nästa år ska Northvolt börja anställa de tusen personer som man tror sig behöva i fabriken, berättar kommunikationschefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northvolt i Borlänge

Mer i ämnet