Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Överklagan och behovet av bostäder – hör Tunabyggens marknadschef Pernilla Bergkvist om läget. Foto: Hannes Forssell/SVT

Här skulle bostäder för Northvoltarbetare ha byggts – dröjer till efter nyår

Uppdaterad
Publicerad

I somras skulle de första byggarbetarna till Northvolts batterifabrik i Borlänge ha varit på plats i tillfälliga bostäder på Tunaslätten. Men i slutet av september har fortfarande inga byggarbetare flyttat in – för inga bostäder har ännu kommit på plats.

Upp till tusen personer ska kunna bo i de moduler som Tunabyggen planerar för. Tanken var att de första byggarbetarna skulle flytta in till sommaren. Men några extrabostäder har inte behövts.

– De första företagen som arbetar med rivningen kunde anlitas lokalt, så då behövdes inte bostäderna så pass snabbt som vi planerade initialt, säger Anders Thor, pressansvarig på Northvolt i ett mejl till SVT.

Northvolt i Borlänge

Byggloven har överklagats

Men även om de skulle behövts så är det tveksamt om de skulle kunnat byggas ändå. Det bygglov som sökts för att uppföra de moduler där byggarbetarna skulle bo har överklagats.

I videon: Överklagan och behovet av bostäder – hör Tunabyggens marknadschef Pernilla Bergkvist om läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northvolt i Borlänge

Mer i ämnet