Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Outi Siltala var en av alla nyfikna som kom till Northvolts rekryteringsevent i Borlänge. Starta klippet för att höra Northvolts vd, Peter Carlsson, berätta om vilka kompetenser som företaget är ute efter. Foto: Niko Ago /SVT

Rusning till Northvolts jobbmässa i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen tog Northvolt det första rejäla steget för att rekrytera personal till sin kommande batterifabrik i Borlänge. Hela 800 personer hade föranmält sig till den jobbmässa som företaget höll på Galaxen under kvällen.

Beskedet om att Northvolt vill etablera en fabrik i Borlänge för produktion av elbilsbatterier kom tidigare i år, bara en kort tid efter beskedet att de ska bygga en fabrik intill Volvo-fabriken på Hisingen i Göteborg. Men Northvolt ska producera batterier även till andra bilmärken och just nu verkar det inte finnas någon riktig gräns för efterfrågan.

Bostäder kan bli utmaning

Under kvällen berättade Northvolt mer om byggplanerna för den nya fabriken som ska inrymmas i det nedlagda pappersbruket i Kvarnsveden och om de framtida karriärmöjligheterna inom bolaget.

Även Borlänge kommun fanns på plats för att berätta om vad som är på gång, inte minst vad gäller nya bostäder. Northvolt har bedömt att det kommer att bli uppåt 1 000 nya jobb i batterifabriken och någonstans ska alla dessa anställda bo, vilket kan bli en tuff utmaning för kommunen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.