Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Har två team på plats” – Northvolts vd berättar om läget just nu vad gäller etableringen i Borlänge Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Northvolts vd Peter Carlsson: ”Borlängeborna kommer se mer och mer aktivitet”

Uppdaterad
Publicerad

Northvolt har just nu två team på plats i Borlänge som förbereder övertagandet av det före detta pappersbruket i Kvarnsveden. Vid årsskiftet ska det arbetet vara klart. Därefter ska lokalerna förvandlas till en batterifabrik, men det finns redan nu utmaningar på vägen.

– Generellt är vi inne i en ganska tuff period just nu när vi utökar vår fabrik i Skellefteå och har många byggprojekt på gång. Det gör det ganska svårt att producera batterier men efterfrågan är det inget fel på, säger Peter Carlsson, vd för Northvolt, som besökte Borlänge under helgen.

Drygt 1000 anställda till Borlänge

När fabriken i Borlänge är i full drift kommer den ha drygt 1000 anställda. Men frågan är om företaget kommer kunna rekrytera som de önskar.

Medarbetare kan flyttas runt

– Det kommer inte vara lätt för att det är kompetensbrist. Men vi har mer och mer börjat bygga en egen bas av medarbetare som kan gå från våra olika fabriker och vi är också tacksamma för att det är fortsatt högt intresse för att jobba hos oss.

Det här gör Northvolt i Borlänge just nu – se mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northvolt i Borlänge

Mer i ämnet