Tanken är att turistlederna ska utvecklas samtidigt som den känsliga naturen ska skyddas. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ny forskning: Högskolan Dalarna ska utveckla hållbara turistleder

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan Dalarna ska i ett nytt forskningsprojekt utveckla turistleder för mountainbike och längdskidor tillsammans med turismaktörer i Dalarna.

I ett nytt forskningsprojekt ska Högskolan Dalarna tillsammans med Kläppen Ski Resort, Skistar Sälen, Orsa Grönklitt och Destination Sälenfjällen forska om turistleder för mountainbike och längdskidor.

Utgångspunkten för forskningen är att väl fungerade leder är grunden till en fortsätt utveckling av naturbaserade turistdestinationer. Målet är att hitta långsiktigt hållbara lösningar som främjar turismutveckling men samtidigt skyddar den känsliga naturen. 

Högskolan Dalarna har beviljats stöd av KK-stiftelsen (Stiftelsen för kunskap- och kompetensutveckling) på 3,6 miljoner och totalt beräknas projektbudgeten uppgå till 7 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet