Foto: SVT

Ny entreprenör färdigställer Genomfart Mora – i september återupptas arbetet

Uppdaterad
Publicerad

Under september påbörjas arbetet med att färdigställa den första delsträckan inom vägprojektet Genomfart Mora. Nu med en ny entreprenör.

Trafikverket avbröt samarbetet under sommaren med den tidigare entreprenören efter en tvist i byggprojektet Genomfart Mora. Entreprenören hävdade att bygget var farligt och att de lade ned arbetet för att Trafikverket inte gjorde de geotekniska undersökningar som entreprenören krävde.

Trafikverket hävdade å sin sida att allt är i sin ordning.

Genomfart Mora

– Vi känner oss fullkomligt säkra, berättade då Trafikverkets projektledare Åsa Bergqvist.

Men i september återupptas nu arbetet med att färdigställa delsträcka 1, Noretbron till cirkulationsplats Stranden. Ett arbete som beräknas vara klart till sommaren 2022.

– Jätteroligt att vi så snabbt kan komma igång med arbetena i Mora igen. Jag hoppas verkligen att arbetet med att färdigställa det som har påbörjats flyter på och att trafikanterna kan ta sig fram smidigt både under arbetet och framförallt efter, säger Åsa Bergqvist, projektledare på Trafikverket.

Delsträcka nummer ett:

Det som ska byggas klart fram till sommaren 2022 är bland annat porten och parkeringsytorna vid resecentrum, två cirkulationsplatser och gång- och cykelvägar. Därtill ska E45 och dess anslutningar återställas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Genomfart Mora

Mer i ämnet