Ny internationell flygskola på Dala Airport ger jobb i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Det blir 15 nya jobb när en ny flygskola med internationellt intag planerar att starta i Borlänge nästa vår. Ett 70-tal trafikflygare ska kunna utbildas per år och utbildningen ska ske både i vanliga flygplan och i simulator.

Flygskolan flyttar från Östergötland till Borlänge och i deras koncept ingår också att eleverna ska erbjudas bostad vid flygplatsen. Det innebär att det är bråttom att bygga upp elevhemmet som ska ha plats för 35 elever, vilket är så många som max kommer att finnas på plats samtidigt.

– Det känns jätteskönt! Vi har hållit på med det här i minst ett och ett halvt år, men nu är det till 98 procent klart, säger Mats Hakkarainen som är flygplatschef på Dala Airport.

Dala Airport

Han berättar att de närmast kommer att söka bygglov för att uppföra bostäderna för eleverna och att elevhemmet ska ligga i anslutning till den blå utbildningshangaren som just fått en välbehövlig upprustning.

– Planen är att flygskolan ska kunna sätta igång pilotutbildningen i mars nästa år, säger Mats Hakkarainen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dala Airport

Mer i ämnet