Peace and Love är tillbaka

Publicerad

Efter att ha varit en av Sveriges största musikfestivaler, gick Peace & Love i konkurs förra året. Men i dag återuppstår festivalen.

Förberedelserna för årets Peace & Love har pågått under veckan. Arrangörerna räknar med 2-3000 besökare och även om målet är att festivalen ska växa så är inte det inte tanken att festivalen ska nå samma proportioner som när den var störst i Sverige.

Ett stort utrymme ges åt konst, seminarier och möten. Temat i år är En hyllning till mångfald.

– Det handlar också om att inkludera folk som alltid känner sig utanför. Det är lätt att man tolkar det här som för bara vissa människor men vi vill att alla ska komma hit och det är en folkfest och ett engagemang som vi har skapat för att vi vill beröra människor, säger Mattias Lies, planeringsgruppen.

Ingen oro

Planeringsgruppen känner tillförsikt.

Kommer det att går runt det här året med ekonomin?

– Det kommer det absolut att göra. Ingen behöver vara orolig för oss. Det kommer bli fantastiskt alltihop, säger Hanna Nilsson, planeringsgruppen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace & Love

Mer i ämnet