”Det är väldigt viktigt för mordutredningen att vi hittar en kropp” – hör polisen om hur man söker längs tänkbara flyktvägar. Foto: SVT/Niklas Hagman

Polisen: ”Nu behöver vi hitta kvinnans kropp” – sökandet återupptaget

Publicerad

Sökandet efter den kvinna som misstänks ha dödats av sin man i Avesta är åter igen i gång. På lördagsmorgonen samlades polisen och en rad frivilligorganisationer för att försöka hitta kroppen.

– Vi söker i avgränsade områden relativt centralt och i första hand utomhus, vi behöver hitta kvinnans kropp, säger Stefan Dagardt, presstalesperson på polisen, region Bergslagen.

Sökinsatsen utgår från Avestaparken och det är utöver polisens egna resurser med polispatruller, hundpatruller och helikopter även flera frivilligorganisationer imblandade.

Hemvärnet är på plats, liksom Frivilliga resursgruppen i Avesta och Hedemora samt Missing people.

– Sammantaget handlar det om 50-60 personer, säger Stefan Dangardt och berättar att en stor del av sökandet kommer att ske med bil utmed utvalda vägar.

Tidigare i veckan förekom uppgifter om att det fanns misstankar om att kvinnan kan vara vid liv, något som polisen nu menar inte är troligt.

– Så länge vi inte har hittat någon kropp så kan det ju vara så, men vi misstänker på goda grunder att kvinnan är bragt om livet, säger Stefan Dangardt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord på kvinna i Avesta

Mer i ämnet