Foto: SVT

Polisen vill ge ambulansen mer radiostöd

Uppdaterad
Publicerad

Efter det misstänkta mordet i Karlslund i Falun, där ambulansen väntade länge på att polisen skulle hinna fram, vill polisområdeschefen i Dalarna nu samtala med ambulansledningen om möjligheten att ge radiostöd till ambulansen.

– Jag tror man kan förbättra samarbetet och ge ambulansen mer stöd även när vi inte kommit fram. Att man tar tydliga beslut utifrån den precisa situationen, säger polisområdeschef Lars Lindahl.

Landstingets ambulanschef Fredrik Forselius säger att han vill prata med polisen innan han kommenterar förslaget. Han har tidigare sagt att ambulans ska avvakta och vänta på polisen vid det som uppfattas vara hot- och våldssituationer.

Knivmord i Falun 2017

Tog 25 minuter

Vid det misstänkta mordet i Karlslund försökte närboende rädda livet på den svårt skadade mannen medan ambulansen avvaktade polisens ankomst i närheten. Tjugofem minuter tog det för polisen att komma på plats, Falupatrullen var på uppdrag som inte kunde avbrytas och första bil på plats kom från Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmord i Falun 2017

Mer i ämnet