Mustafa ”Benzema” Aljiburi var tidigare Foxtrot-ledaren Rawa Majids högra hand men en intern konflikt splittrade nätverket. Foto: Sociala medier

Uppgifter till SVT: Polisrazzian i Avesta kopplas till mördad gängledare

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagens polisinsats i Avesta var riktad mot personer med kopplingar till den nyligen ihjälskjutne gängledaren “Benzema”, enligt uppgifter till SVT. Polisen grep flera personer och beslagtog narkotika, kontanter samt en större mängd ammunition.

Onsdagens insats var ett samarbete mellan polisen i Dalarna och Stockholm och ska enligt uppgift till SVT föregåtts av att den svenska polisen fått ta del av chatt-konversationer som hittats i telefoner som beslagtagits i Irak och Tunisien.

– Insatsen är en liten del i ett större arbete för att stävja den pågående våldsspiralen, sa Martin Öhman som är tf chef för polisområde Falun där bland annat Avesta ingår, efter insatsen under onsdagen.

Nätverk i spillror

Efter mordet på den tidigare Foxtrottoppen Mustafa ”Benzema” Aljiburi i Irak är hans nätverk ”La Liga” i spillror. Direkt efter mordet fanns planer på hämnd, men de har enligt uppgift ”pausats”, delvis efter polisens framgångar med att gripa personer med koppling till konflikten.

SVT söker åklagaren för en kommentar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Martin Öhman berätta mer om den stora polisinsatsen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.