Ska det bli ett nytt skid-VM i Falun? Hör vad politikerna tänker i frågan: ”Positiva tongångar och bra förutsättningar.” Foto: Gunilla Wikström/SVT

Politiker positiva till ny VM-ansökan i Falun

Publicerad

2015 anordnades skid-VM i Falun och den 5 november ska kommunstyrelsen i Falun fatta beslut om hur man ställer sig till en ny ansökan. Och kommunstyrelsens ordförande Joakim Storck (C) säger att det ser positivt ut.

Flera politiska företrädare i kommunstyrelsen ställer sig positiva till en ny ansökan om ett skid-VM i Falun.

Veronica Zetterqvist (M) säger att intresset verkar finnas från de allra flesta, och kommunstyrelsens ordförande Joakim Storck (C) säger att det är positiva tongångar tack vare att de stora investeringar som krävs redan har gjorts i samband med VM 2015.

Patrik Liljeglöd (V), som var kritisk till förra VM säger att man ännu inte diskuterat frågan internt, men att det finns ny fakta som man måste ta ställning till.

– Man kan se det som positivt att vi inte sagt nej än, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.