Kungafamiljen; Christopher O'Neill, kronprinsessan Victoria med prins Oscar, prinsessan Madeleine (skymd), prins daniel med prinsessan Estelle, prinsessan Sofia och prins Carl Philip under sångarhyllningen på Lejonbacken i Stockholm lördagen den 30 april väntar på en skymt av kungen vid högtidlighållandet av kung Carl Gustafs 70-årsdag. Foto: Maja Suslin/TT

Prinsessan Sofia firar kungen 70 år

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen firar kungen sin 70-årsdag med stor bjudning på slottet. På plats, bara två veckor efter sin förlossning, finns prinsessan Sofia från Älvdalen.

På agendan står Te Deum i Slottskyrkan, firande på Yttre Borggården, sångarhyllning från Lejonbacken samt kortege till Stockholms stadshus. Det blir presentöverlämningar, privat födesledagsbankett och till sist stor galakonsert. SVT Nyheter sände live under stora delar av dagen.

På plats för att fira kungen är bland annat Dalarnas landshövding Ylva Thörn.

Dalarna – prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och prins Carl Philps son Alexander har inte synts till under firandet.

Prins Alexander

Det var den 19 april som prinsessan Sofia och prins Carl Philip blev föräldrar till lille Alexander som föddes på Danderyds sjukhus. Ett par dagar senare berätta kungen att Alexander blir hertig av Södermanland till stor besvikelse för många älvdalsbor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – prinsessan Sofia

Mer i ämnet