Under tisdagskvällen spred sig branden från områdets norra del men spridningen har nu stoppats. Foto: SVT

Räddningstjänsten håller återigen begränsningslinjerna: ”Har jobbat väldigt hårt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en natt med hårt arbete är branden i Trängslet åter bakom begränsningslinjerna, men nu väntas ännu en dag med besvärliga väderförhållanden.

Under tisdagskvällen började branden sprida sig över begränsningslinjen vid brandområdets norra del. Branden hann sprida sig ett par hundra meter och fyra flygplan kallades till Älvdalen för att hjälpa till med vattenbombning.

Under natten har ny slangledning byggts runt brandens norra sida för att utöka begränsningslinjen och spridningen har stoppats.

Skogsbranden i Trängslet

– Branden har bekämpats från marken. Det har gått bra – de har jobbat väldigt hårt, säger Anders Rosén, kommunikatör vid räddningstjänsten.

”Vi gör allt vi kan”

Nu under onsdagsmorgonen ska sju helikoptrar fortsätta smed släckningsarbetet från luften.

Precis som under tisdagen väntas en dag med höga temperaturer och låg luftfuktighet.

– Så det är klart att det finns stor risk att det händer nåt liknande i dag som i går men vi gör allt vi kan för att hålla begränsningslinjerna, säger räddningschef Johan Szymanski.

Inga flyg till Älvdalen

I nuläget har MSB beslutat att inte skicka några brandflygplan till Älvdalen, de ska i stället prioriteras till andra bränder i landet. Tidigare har planen utgått ifrån Örebro men de har nu flyttats till Sveg.

– De är strategiskt bra placerade så nu tar det inte lång tid att få hit dem när de behövs, säger Johan Szymanski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbranden i Trängslet

Mer i ämnet