• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Så lär du dig förstå din hund

Uppdaterad
Publicerad

Hur ska man göra för att få en bra relation till sin hund – och kan man lära sig förstå hundens språk? En del hävdar att det går och på hundkurser kan man lära sig mer om detta.

På kursen får deltagarna lära sig hur hundar kommunicerar och hur vi som människor kan förstå dem.

– Man behöver ha tålamod, kärlek och träna med belöning: Godis, leksaker och kel, säger Anna-Karin Söderbäck som är hundinstruktör.

Hur förstår man hundens språk?

– Hunden använder kroppen, lukter och ljud för att kommunicera. Vi behöver titta på hela situationen – en hund kan skälla utan att vara arg och vifta på svansen utan att vara glad. Så det gäller att titta på helheten för att förstå.

Hur lär man hunden förstå våra ord?

– Det man börjar med är att bara säga ordet och ge hunden godis, då får ordet en betydelse för hunden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer