Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Familjen Embretsen-Deeq har laddat för en sommar på hemmaplan genom att bland annat bygga växthus. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Så planerar familjen Embretsen-Deeq för en ovanlig sommar

Uppdaterad
Publicerad
Sommaren ser inte ut att bli som många är vana vid att spendera den. På grund av coronapandemin har evenemang ställts in, släktingar sitter i karantän och kan inte få besök och det är inte klart vilka reserestriktioner som kommer råda i sommar. Familjen Embretsen-Deeq planerar nu för en sommar på hemmaplan.

– Det känns tråkigt att det är som det är på grund av ett virus men det är också en spännande utmaning att hitta på saker på hemmaplan, säger Cia Embretsen.

Familjen består av totalt sex personer, de fyra barnen är mellan 12 år och sju månader.

Tidigare somrar har de bland annat rest till Legoland och Kolmården. Men i år är samtliga i familjen helt inställda på att sommaren kommer att tillbringas på hemmaplan.

– Det är klart att Legoland är en grej och att bygga en koja hemma en annan, men jag tror ändå att det här kommer att gå bra säger Cia.

”Kan bli den bästa sommaren”

Familjen tänker tillbringa mycket tid på sin egna gård och har därför byggt växthus och satsar på odling och kommer också att ta cyklarna mer än bilen när de ska göra utflykter.

Även om de är övertygade om att en sådan sommar kommer föra familjemedlemmarna ännu närmare varandra är de också medvetna om att det kommer stunder när inte alla är överens.

– Konflikthantering är något man behöver öva på och då får vi kanske träna mycket konflikthantering. Men det blir kanske jättebra och den här sommaren blir den barnen minns bäst, det vet vi inte, säger Cia Embretsen.

Se klippet med familjen där de berättar om sina sommarplaner.

SVT rapporterade · Dalarna: Hur semestrar du i sommar? Dela dina idéer och tankar!

SVT · Erica Stenback

Hej! Välkomna till vår chatt om semesterplaner och sommartips inför sommaren 2020. Dela gärna med dig här!

SVT · Jonna Björnbom

Vi tar tåget tll Kiruna där vi hyr en flådig bil och reser runt några veckor och får planera in att vi kan få hotellboende där vi far fram. Längtar!

Svenssons

Vi kommer semestra i vår husbil.
Där har vi allt vi behöver.
Så vi åker inom två timmars avstånd hemifrån som rekommenderat. Får höra i början på juni om vi får åka längre då 😁

Lenaochbosse

Det finns många fina utsiktspunkter kring Borlänge,men då gäller det att få fart på moppen då benen är inte så starka längre.

Birger

Vi tar husbilen och gör först tre veckor i midnattsolens land och sedan lika länge i södra landet och då är förhoppningsvis havet uppvärmt också.Det här kommer att bli hur bra som helst!

Familjen Olsson

Vi har lagt ner planerna på semester i Grekland, där mannen och barnen har sin släkt. Vi vill inte bli sjuka där, eller dra med oss något dit. Vi har istället investerat i ett stort härligt familjetält, en portabel sommarstuga helt enkelt.

Hanna

Jag har fått tag i en eka,ganska gisten visserligen,så jag kommer att meta mer än tidigare.

Svenne

På sommaren har vi alltid svemester så det blir som vanligt i år också. Skåne hela juli och Dalarna i augusti. Däremot är vår Mallorcaresa i maj och USA resa i november inställda och vi hoppas få tillbaka pengarna.

Anna-Lena

Vi ska som vanligt fira vår ferie i Sverige. Vi har så mycket ogjort som finns att upptäcka. Har ingen längtan efter utlandssemester. Vi har stuga och där finns det alltid jobb om man vill. Ska pyssla med lite blommor och göra en ny rabatt med blommor. Har stor tomt och kan ha vänner på kaffe med gott avstånd till varandra. Det är ok för oss.

Marie Berg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer