Foto: SVT

Skatteverket flyttar från Mora

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket kommer att flytta från Mora, skriver verkets generaldirektör Ingemar Hansson i ett brev till protesterande politiker och företagare i Dalarna.

Politiker och företagare i Dalarna har protesterat mot flytten av verksamheten till Falun.

Generaldirektören Ingemar Hansson nobbar kommunledningens begäran om ett möte om flytten och hänvisar till att lokalerna i Mora är uppsagda och att medarbetarna, ungefär 40 personer, flyttar in i falukontoret redan i oktober.

– Det är ett jättehårt slag mot företagare i hela regionen. För mig är det en tydlig signal om att man från myndighetens håll ger upp den nordliga delen av länet och inte ens vill prata om saken. Mora skulle absolut kunna vara ett arbetsställe under kontoret i Falun, säger kommunalrådet Anna Hed (C) Mora i ett pressutskick.

– Jag upplever en ovilja att svara och stå för vad man satt igång. Man har försökt nonchalera våra frågor. Det är först efter att jag gått ut i media som man svarat på fullt berättigade frågor, säger Anna Hed.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.