Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi är närmast i chock” – Hagagymnasiet om flytten till högskolan Foto: Torbjörn Påhlman

”Vi är närmast i chock” – Hagagymnasiet om flytten till högskolan

Publicerad

Hagagymnasiets ledning känner sig förda bakom ljuset när det gäller den planerade flyttkarusellen för kommunens skolor. Igår offentliggjordes planerna där Hagagymnasiet flyttar in i högskolans nuvarande lokaler. Och reaktionen lät inte vänta på sig.

– Vi är närmast i chock över hur mycket som pågått bakom ryggen utan att verksamheterna involverats i dialogen. Beräkningarna känns ytterst tveksamma då man inte efterfrågat verksamheternas behov och pedagogik, säger Maria Burtus, rektor på Hagagymnasiet.

Det är en gigantisk skolflyttkarusell  som presenterades av kommunledningen på tisdagen. När högskolans nuvarande lokaler, som ägs av kommunen, blir lediga tänker utredarna att Hagagymnasiet kan flytta in där. Till Hagagymnasiet kan då Forsaklackskolans högstadium flyttas. Därutöver tänker man sig en stor nybyggd högstadieskola i närheten av kommunhuset. Den ersätter idén om en skola i nya stadsdelen Jakobsdalen.

Men planerna kritiseras nu för att man sett för mycket till storskaliga lösningar istället för till elevernas bästa och för att man undanhållit fakta.

 - Vi har efterlyst dialog i de här frågorna, säger fackligt aktive läraren Andreas Wallin som nu är en av många förvånade på Hagagymnasiet.

– Jag ska se till att Borlängeborna får säga vad de tycker om förslagen, svarar kommunalrådet Jan Bohman (S)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer