Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Andersson som är legitimerad sjuksköterska på Hällsjöhemmet i Borlänge tycker inte att de har rätt förutsättningar för att bedriva en god vård på äldreomsorgen. Foto: SVT

Anställd på äldreboendet i Borlänge: ”Kan inte stå för den vård som bedrivs”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Andersson arbetar som sjuksköterska på Hällsjöhemmet i Borlänge och är en av dem som riktat stark kritik angående de resurser de anställda har att utgå från i sitt arbete inom äldreomsorgen.

– Vi har ju en känsla av att vi inte riktigt kan stå för den vården och att den i vissa fall är patientosäker, säger Moa Andersson.

Brevet som, Borlänge tidning var först att berätta om, riktades till bland annat Anita Nordström (S) ordförande i omsorgsnämnden i Borlänge.

– Jag var med och samlade en större grupp sjuksköterskor och vi skrev tillsammans om de problemområden vi såg. Det var för att de styrande personerna ska få rätt bild av den vården vi har möjlighet att bedriva och hur den faktiskt ser ut, berättar Moa Andersson.

Bristande introduktion till ny personal

Moa förklarar att det bland annat handlar om att man tar in personal utan erfarenhet och att inskolningen är för kort.

– Sen skyndar man sig för att hinna med det mest basala, men de här medmänskliga mötena hinns inte med helt enkelt, säger Moa Andersson.

I klippet ovan kan du höra mer om kritiken som arbetarna på Hällsjöhemmet riktar mot omsorgsnämnden i Borlänge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Borlänge

Mer i ämnet