Foto: TT / arkiv

Flera skogsbränder i Västernorrland efter åskoväder

Uppdaterad
Publicerad

Västernorrland drabbades av flera skogsbränder under söndagskvällen till följd av åskoväder. Under natten lyckades räddningstjänsten få kontroll på samtliga av dem.

Den största branden rasade vid Västhällberget nordväst om Liden i Sundsvalls kommun, där omkring 2 000 kvadratmeter har eldhärjats.

Vid Sandsjöberget i Ånge kommun rasade den näst största branden med en yta på omkring 1 000 kvadratmeter.

Personal från flera stationer, däribland Sundsvall, Alnö och Timrå, deltarsläckningsarbetet på totalt sex olika platser.

Sex olika platser

Räddningstjänsten har omringat bränderna och kommer att fortsätta sitt arbete under natten.

– På vissa håller vi nu bevakning och på andra bevattnar vi, säger André Wadell vid räddningstjänsten i Västernorrland vid 02-tiden.

Vid åttatiden på måndagsmorgonen meddelar räddningtjänsten att arbetet är avslutat. På tre av platserna lämnas nu ansvaret över till markägarna.

– Men det är ruskigt torrt i markerna så vi får hoppas att det inte ligger och pyr någonstans efter åskvädret, för då kan det blossa upp snabbt, säger räddningstjänstens inre befäl Fredrik Lindqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.