Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så vill politiker skapa trygghet i Bollnäs – S och SD i debatt

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hel del bråk och skadegörelse i vid Bollnäs resecentrum och frågan är hur man ska göra för att skapa ett tryggare Bollnäs.

SVT lät kommunpolitikerna Abdullahi Cadaani från Socialdemokraterna och Jonatan Lindgren från Sverigedemokraterna mötas för att ge sina svar.

I december 2020 invigdes ett nytt resecentrum i Bollnäs. Men förutom att vara en plats för resande har det också blivit ett tillhåll för barn och ungdomar och en plats för bråk.

I trygghetsundersökningar har det även framkommit att Bollnäsbor känner sig mest otrygga just vid just resecentrum.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Åtgärder mot stöket

En del åtgärder har vidtagits. I januari  i år invigdes ett trygghetscentrum och numera finns även kameraövervakning på plats.

Ändå verkar problemen inte vara över och när SVT Nyheter besöker platsen för inspelning tidigare i sommar är ett flertal skärmar som visar tåg- och busstider sönderslagna.

I klippet får Abdullahi Cadaani (S) och Jonatan Lindgren (SD) föra fram sina synpunkter på vad som behövs för att öka tryggheten i Bollnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Mer i ämnet