Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Vänsterpartiets Samuel Gonzalez Westling och kommunchef Jonatan Alamo Block om en intern granskning av Hofors coronahantering. Foto: SVT

Coronahanteringen i Hofors kan ställas inför granskning

Uppdaterad
Publicerad

En granskning av coronahanteringen i Hofors kan vara på gång. Det är Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna som beslutat om att lägga fram förslaget om en intern granskning till kommunstyrelsen.

Enligt förslaget ska en Coronakommission utses för att leda en intern granskning. Frågor som kan komma att granskas är; Vad som hade kunnat minska smittspridningen, hur tillgången till skyddsutrustning sett ut, vilket stöd till det lokala närings- och föreningslivet har fått samt hur samverkan mellan regionen och kommunen gällande äldreomsorgen sett ut.

Uppdatering: Förslaget röstades igenom på kommunstyrelsens sammanträde den 18 maj. Enligt förslaget skulle kommissionen ledas av tillträdande kommunchef och oppositionsråd. Det specificerades däremot inte av kommunstyrelsen i sitt beslut.

Hör Vänsterpartiets Samuel Gonzalez Westling och kommunchef Jonatan Alamo Block i videoklippet högst upp i artikeln.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer