Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elina Eriksson, spelare i Bollnäs Bandy, har väntat länge på att få ge sig ut på den nya isen – och snart är väntan över. Foto: Jan Peter Eriksson/SVT

Efter 15 års process – nu invigs Bandyhallen i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen har Bollnäs Bandy stor anledning att fira. Då invigs den nya bandyarenan som diskuterats i kommunen i över ett decennium.

– Kul att det äntligen blir verklighet, säger Elina Eriksson, spelare i Bollnäs Bandy.

Längs bandyisen finns det plats för 3500 åskådare och 16 loger ovanför läktaren, som snart är redo att öppna upp för publiken. Trots att allt inte är helt färdigt blir det en efterlängtad invigning på tisdagen, om än i ett lite mindre format.

– Det blir lite mer spartanskt, men det handlar om att vi samlas och firar att det är dags nu, säger Anders Gustafsson, ordförande Bollnäs Bandy Drift AB.

Många turer i projektet

2007 presenterades planer på en inomhusarena vid de gamla lokstallarna och genom åren har den eventuella arenan placerats på en mängd platser i Bollnäs. 2011 väcktes tankar om en arena genom att använda sig av gamla mejerilokaler.

2014 sköts finansieringen upp. 2015 prioriterade kommunen om pengarna igen och 2017 fattades beslutet att bygget av den nya arenan faktiskt skulle bli av.

Turerna har varit minst sagt många. Under förra året påbörjades rivningsarbetet inför byggstart, som också försenades efter att kommunens beslut överklagades. Till slut står nu hallen klar för att invigas på det gamla SJ-området i centrala Bollnäs.

Barndomsdröm går i uppfyllelse

Jesper Larsson, spelare i Bollnäs Bandy, är taggad inför klubbens minst sagt efterlängtade nystart – något han väntat på hela sin uppväxt.

– Det är lite smått overkligt. Det ska bli jättehärligt att få komma ut på isen och leka av sig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.