Fyra personer i samma familj misstänks för olaga frihetsberövande av en 17-årig dotter. Foto: TT/SVT

Försökte föra bort 17-årig flicka – åtal dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan skulle åtal ha väckts mot den familj från Västsverige som är häktade misstänkta för olaga frihetsberövande.

Familjen består av en pappa i 60-årsåldern, mamma i 40-årsåldern, samt två söner i tonåren, och de är samtliga misstänkta för att med våld ha försökt föra bort sin 17-åriga dotter som levde i ett skyddat boende i Söderhamn.

Flickan var omhändertagen av de sociala myndigheterna i sin hemkommun då man misstänkte att familjen planerade att skicka henne till det tidigare hemlandet för att giftas bort.

17-åring fördes bort av familjen

Familjen kom i kontakt med flickan när hon var ute i centrala Söderhamn och tvingade in henne i en bil, och körde sedan söderut.

Greps på E4

De fyra misstänkta familjemedlemmarna greps på E4 strax söder om Söderhamn. I tumultet som uppstod i samband med polisens insats så försvann den 17-åriga flickan, tillsammans med sin yngre syster, från platsen. Det finns inga uppgifter om var de två flickorna befinner sig nu.

Hela familjen häktades vid Hudiksvalls tingsrätt misstänkta för olaga frihetsberövande. Samtliga nekar till brott. Åtalet väntas komma på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-åring fördes bort av familjen

Mer i ämnet