Fredrik Pahlberg avslutar sitt ämbete som kommunchef. Foto: Robin Herzog/SVT

Fredrik Pahlberg slutar som kommunchef i Nordanstig

Uppdaterad
Publicerad

Från och med årsskiftet kommer Fredrik Pahlberg inte längre att vara kommunchef i Nordanstig. Det är då hans förordnande löper ut och anledningen till att han slutar är att han inte längre har den motivation som krävs.
– Det är bättre att någon kommer med ny kraft i stället, säger Fredrik Pahlberg.

Efter fem år som kommunchef stiger Fredrik Pahlberg åt sidan för att sysselsätta sig med annat, exakt vad är i dagsläget oklart. Oavsett uppger han att bytet är efterlängtat.

– Det känns så skönt, det känns jättebra, säger Fredrik Pahlberg.

”Man lever med det här jobbet”

Inom Nordanstigs kommun finns sparåtgärder på miljontals kronor på horisonten. Det är något som kommer att kräva mycket tid och engagemang från kommunchefen och som Fredrik Pahlberg inte känner sig tillräckligt motiverad att ta sig an ännu en gång.

– Som ensam kommunchef och förvaltningschef är det ett jättestort arbete. Det kommer att krävas en hel del och då måste man vara där i själ och hjärta. Man lever med det här jobbet, säger Fredrik Pahlberg.

Ola Wigg (S), kommunstyrelsens ordförande i Nordanstigs kommun, respekterar Fredrik Pahlbergs beslut.

– Det är ett tufft jobb, särskilt när man ska effektivisera en verksamhet, det är en jobbig situation.

Hur känns det inför framtiden?

– Det känns lite oroligt, det är inte så lätt att rekrytera. Det blir en utmaning, säger Ola Wigg.

Ny chef kring årsskiftet

Snart inleds sökandet efter en ny kommunchef där förhoppningen är att hen är på plats till årsskiftet. Fredrik Pahlberg kommer att vara involverad i rekryteringsarbetet och stannar kvar i trakten även fortsättningsvis.

– De här fem åren har varit extremt lärorika med väldigt stora utmaningar, väldigt mycket utveckling i kommunen och väldigt mycket arbete, säger Fredrik Pahlberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer