Maria Thor är instruktör på ett gym i Ljusdal och leder digitala träningspass. ”Gör inte tröskeln så stor”, är hennes tips för hemmaträning. Foto: SVT/Aleksandra Stålfors

Hemmaträning i ropet i Gävleborg – instruktören: ”Gör inte tröskeln så stor”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den andra vågen av covid-19 slog till väljer allt fler alternativet hemmaträning – och det behövs inte mycket för att få till en bra grund för hemmaträning, säger Maria Thor som är instruktör på ett gym i Ljusdal.

Maria Thor leder digitala träningspass anpassat för hemmaträning och enligt henne räcker det med några hantlar, prylar i hemmet att hålla i och den egna kroppen som redskap.

– Har man hantlar så kommer man jättelångt med det. Om man inte har några vikter är vanliga armhävningar och benböj jättebra. Då får man med hela kroppen. Ta soffkanten eller en stol att göra benböj med. Det viktiga är att inte göra tröskeln så stor.

Se Maria Thor visa hennes tre bästa övningar för hemmaträning i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet