Katy Johnsson jobbar som hyrsköterska på Ortepedavdelningen i Hudiksvall. Foto: Cissi Eriksson Granér/SVT

Hyrsköterska – och dubbelt så hög lön

Publicerad

Katy Johnsson jobbar på ortopeden i Hudiksvall, för henne var det betydligt mer lockande att ta anställning som hyrsköterska än av Regionen när hon flyttade från Stockholm.

Som småbarnsförälder har hon valt att arbeta halvtid och får ändå ut samma lön som hennes Regionanställda kollegor. Ändå tycker hon att det är fel att Regionen tar in hyrsköterskor.

– Jag tycker att det är hemskt. Det är hemskt att de som är trogen Regionen inte kan bli primerade och få lönen, säger Katy Johnsson.

Ingen attraktiv arbetsgivare

Du som hyrsköterska, tycker du att de skulle ta bort hyrsköterskorna och istället höja lönen till alla?

– Absolut och då skulle jag själv vara intresserad av att jobba åt Landstinget också. Det känns inte som att det är sjuksköterskebrist utan snarare att Regioner eller Landsting överlag inte är så attraktiva arbetsgivare där de månar om sin personal och ser över arbetsmiljön, säger Katy Johnsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Gävleborg

Mer i ämnet