Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var den 9 juli som polisen larmades till adress utanför Forsa, väster om Hudiksvall. Foto: Arvid Jansson/SVT

Domen i Forsamordet uppskjuten – igen

Uppdaterad
Publicerad

Idag var det tänkt att domen i mordrättegången mot den 52-årige man som står åtalad för att ha slagit ihjäl sin sambo i somras skulle komma. För andra gången skjuts domen upp.

Den misstänkte mannen har suttit häktad i väntan på domen i Hälsinglands tingsrätt. Han är åtalad för mord och för fyra fall av misshandel och ett fall av grovt olaga tvång.

Livstids fängelse

Åklagare Birgitta Fernlund yrkar på livstids fängelse.

Fallet Jeanette

– Hon har fått väldigt omfattande skador som lett till hennes död. Det är inte vanligt med så omfattande våld, har åklagare Birgitta Fernlund tidigare sagt till SVT.

Den misstänkte mannen säger sig inte minnas, och har varken erkänt eller förnekat gärningen. Hans advokat Jan Nyman menar samtidigt att bevisningen inte är tillräcklig och yrkar på att hans klient bör frias.

Uppskjuten igen

Ursprungligen var det meningen att domen skulle falla i förra veckan, men sköts då upp till idag. Tidigt idag på torsdagsmorgonen kom beskedet att den skjuts upp ytterligare till den 17 januari.

Klicka på videon för att höra en sammanfattning om forsamordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Jeanette

Mer i ämnet