Kommunstyrelsen i Söderhamn har ett extra möte på fredag och det ska handla om vindkraft på Storgrundet. Foto: wpd Offshore/OWF Nordergruende

Kommunstyrelsen i Söderhamn har extra möte om vindkraft på Storgrundet

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsen i Söderhamn har ett extra möte på fredag och det ska handla om vindkraft på Storgrundet, det skriver Helahälsingland.

Den 29 november var det tänkt att kommunfullmäktige skulle ta beslut om en eventuell vindkraftspark på Storgrundet utanför Storjungfrun. Men Moderaterna menade att det behövdes mer dialog med medborgarna och fick igenom en minoritetsåterremiss.

Kommunstyrelsens ordförande John-Erik Jansson (C) har nu kallat till ett extra kommunstyrelsemöte på fredag den här veckan och han ska då informera styrelsen om hanteringen av återremissen.

– Att genomföra en fullständig medborgardialog gör att hela tidsplanen förskjuts och vi inte kan leverera ett svar till miljödomstolen i rimlig tid, så det ser jag som svårt. Vi måste hitta en annan väg att hantera minoritetsåterremissen, säger John-Erik Jansson (C), till Helahälsingland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vindkraft i Gävleborg

Mer i ämnet