Mannen häktades vid Hudiksvalls tingsrätt under söndagen. Foto: Anders Sundin/SVT

Man i 40-årsåldern häktas för misstänkta mordet i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som anhållits för det misstänkta mordet på Söder har nu häktats. Mannen begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, men misstankegraden har nu sänkts då mannen häktas skäligen misstänkt för mord.

Häktningsframställan lämnades in av kammaråklagare Arek Nowak till Hudiksvalls tingsrätt under lördagen. Häktningsförhandlingen hölls i dag, söndag, där det efter två timmars förhandling beslutades att mannen häktas skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Åklagare Arek Nowak vill av utredningsskäl inte berätta mer om den misstänktes relation till offret eller ett möjligt motiv.

Mordet på Söder i Gävle 2019

– Nej inte annat än att de har en nära relation. Det finns vittnen vi behöver få tag i och höra först, säger han.

Nekar till brott

Mannens försvarsadvokat Johan Mellgren bekräftar även han att mannen och den nu avlidna kvinnan hade en närstående relation, men vill inte gå in på detaljer kring den.

– Min klient nekar till all inblandning i det här, säger Johan Mellgren.

Stort polispådrag

Det var på onsdagseftermiddagen som ett stort antal poliser larmades till ett hyreshus på Söder i Gävle. Polisen var inledningsvis mycket förtegen men under onsdagen kunde Arek Nowak meddela att den man som greps i samband med insatsen på onsdagen hade anhållits och att brottsoffret är en kvinna i 30-årsåldern.

Brott i nära relation

– Hon har blivit utsatt för ett allvarligt våldsbrott. De är inte obekanta men hur de känner varandra kan jag inte gå närmare in på, sade han då till TT.

Under fredagen kom uppgifter om att kvinnan avlidit och polisen uppgav då att ”allt tyder på att det är ett brott i nära relation mellan en man och en kvinna”.

Efter söndagens häktning har nu åklagaren en vecka på sig att stärka misstankegraden till sannolika skäl, för en omhäktningsförhandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Mer i ämnet