Hör Linnéa Lindh, mamma till den mördade 19-åringen, berättar om hur det känns efter att domen kommit. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Mordoffrets mamma om domen: ”En stor lättnad”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen dömdes den 23-årige man, som stått åtalad för knivmordet på en 19-åring från Hälsingland, till livstids fängelse. 

– Det är en stor lättnad, säger Linnéa Lindh, mamma till den mördade 19-åringen. 

Utöver åtalspunkten gällande mord så dömdes 23-åringen även för grov våldtäkt, våldtäkt, försök till grov misshandel och grovt olaga hot. Han ska också betala skadestånd på 405 000 kronor.

– Min man jublade när han hörde det hela, det var en stor lättnad att få höra ordet livstid, säger Linnéa Lindh till SVT. 

Mord och våldtäkt i Härnösand

Polisen har inlett en internutredning efter att det uppmärksammats att det dröjde lång tid innan polisen kom till mordplatsen. Operatören på polisens regionledningscentral pratade med både den utsatta kvinnan och mordoffret men det skulle dröja en och en halv timme innan polispatrullen kom. 

– Jag hoppas att det händer någonting för så där får det inte ske, säger Linnéa Lindh. 

Hör 19-åringens mamma kommentera domen i videoklippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord och våldtäkt i Härnösand

Mer i ämnet