Nyheter från dagen: 12 mars

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län tisdagen den 12 mars.

700 hemvärnssoldater och ett 20-tal heltidsanställda militärer är vad försvaret i Gävleborg består av. Nu kan ny uppgifter vänta i och med Nato-medlemskapet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Modernare teknik och nya arbetsuppgifter om Nato-styrkor behöver passera genom länet är att vänta för hemvärnet i Gävleborg. Hör överstelöjtnant Martin Skoglund förklara. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Allergi, eksem och inflammatoriska hudsjukdomar. Det är vad barn riskerar att drabbas av i takt med att hudvård blir allt trendigare bland yngre. Nu varnar hudläkare för att använda för många produkter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnens hud behöver egentligen bara tre produkter. Hudläkaren Anita Eshraghi och hudterapeuten Helena Lindén förklarar vilka. Foto: Emil Larsson

Sedan oktober har demonstrationståg gått genom centrala Gävle på lördagarna. För kulturföreningen Palestina, som arrangerar demonstrationerna, vill man belysa situationen för palestinier.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Se bilder från demonstrationståget genom centrala Gävle. Foto: Julia Frost-Nylén/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.