Beslut om skolan i Österfärnebo ska tas i Kunskapsnämnden i Sandviken under tisdagen. Foto: SVT

Österfärnebo skola – idag säger politikerna sitt

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen ska Kunskapsnämnden i Sandviken ta ställning i frågan om högstadiet i Österfärnebo ska lägga ned eller ej.

Skolledningen har tidigare beslutat att skolan ska läggas ner och att ett 30-tal elever ska flyttas till Sandviken.  Ett beslut som Förvaltningsrätten i Falun har stoppat med hänvisning till att beslutet inte tagits på rätt sätt.

Skolchefen i Sandviken har tidigare sagt att det inte finns lärare i Österfärnebo för att ta emot elever den höststarten, och att det därför är nödvändigt att flytta eleverna till Sandviekn. Ett beslut som framkallat kraftiga protester från bland annat föräldrar till de barn som berörs.

Brist på lärare

Grundanledningen till beslutat att lägga ner högstadiet har varit svårigheter att rekryte4ra behöriga lärar till skolan. Och i eftermiddag väntas alltså politikerna i kunskapsnämnden ta ett beslut i frågan.

Skolstarten för eleverna är planerad till nästa vecka.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.