Den misstänkte förs in till tingsrätten där han senare häktas. Foto: Cissi Eriksson Granér

Man misstänks ha torterat sambon till döds – på torsdagen inleddes rättegången i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen började rättegången mot den man i 40-årsåldern som misstänks för att med tortyrliknande metoder ha mördat sin sambo under mellandagarna i fjol. Flera barn och offrets mamma befanns sig i parets villa i Hudiksvall samtidigt som mordet ska ha skett.

Det var tidigt på morgonen den 29 december i fjol som mannen ringde efter en ambulans, eftersom hans sambo inte längre andades. När ambulansen kom till parets villa i Hudiksvall upptäckte de snabbt att det inte var ett vanligt hjärtstopp då villan var i ett kaos.

Svårt misshandlad och knivskuren

Kvinnan var då enligt förundersökningen svårt misshandlad, knivskuren och andades inte. Hon fördes i ambulans till sjukhus men dödförklarades nästan direkt hon kom in på akuten.

Misstänkt mord i Hudiksvall

I rummet intill det rum där kvinnan påträffades fanns flera barn och i huset befann sig också kvinnans mamma. Mamman uppgav i förhör att hon försökt gå emellan i bråket, men att hon då blev slagen i huvudet med en flaska av den misstänkte gärningsmannen och att han tog hennes mobiltelefon så att hon inte skulle kunna ringa polisen.

Åtalad för flera grova brott

Mannen är förutom mordet också åtalad för grov kvinnofridskränkning eftersom han misstänks ha utsatt kvinnan för våld vid fler tillfällen, samt för grov misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak mot kvinnans mamma.

Rättegången är planerad att hålla på i nio dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet