Polisen har spärrat av det hus där mordet misstänks ha skett. Foto: Cissi Eriksson Granér, SVT

Obduktionen av mordoffret i Hudiksvall klar – åklagaren fåordig

Publicerad

Den 29 december larmades ambulans till en adress i Hudiksvall där en livlös kvinna fanns. Polisen fattade genast misstankar mot kvinnans sambo som också är den som hade larmat. Kvinnan avlider och den 40-årige mannen häktas tre dagar senare på sannolika skäl misstänkt för mord och för misshandel på mordoffrets mamma.

Åklagaren Birgitta Fernlund bekräftar att den avlidna kvinnans kropp har obducerats.

– Ja, obduktionen är färdig, vi har fått ett preliminärt utlåtande och vi vet dödsorsaken. Jag väntar fortfarande på det slutgiltiga, skriftliga utlåtandet. Jag kan inte kommentera eller ge några detaljer av utredningstekniska skäl, säger hon.

Lång utredningstid

Den 29 januari ska åklagaren senast väcka åtal till Hudiksvalls tingsrätt, men det menar Fernlund inte kommer vara möjligt.

– Jag kommer att begära förlängning. Det är en komplicerad utredning där det krävs mycket teknisk bevisning som tar tid att genomföra. Det kommer sannolikt ta flera månader innan den är klar. Vi fortsätter samtidigt att arbeta på bred front, säger hon.

Åklagaren förtegen

Under häktningsförhandlingen nekade den misstänkte till att han skulle ha dödat kvinnan. Han medgav till viss del misshandel av mordoffrets mamma.

– Har den misstänkte gett några fler medgivanden eller ändrat sin version?

– Jag kan inte kommentera någonting av vad som har kommit fram i utredningen eller i förhör. Om jag berättar skulle det finnas en risk att personer som ska höras blir påverkade och inte lämnar riktiga uppgifter, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt mord i Hudiksvall

Mer i ämnet