Friskolan MTH-utbildning i Hudiksvall hotas av ett vite på 300 000 kronor av Skolinspektionen för allvarliga brister. Foto: SVT

Skolinspektionens beslut om vite för MTH-utbildning i Hudiksvall dröjer

Publicerad

Efter Skolinspektionens tillsyn upptäcktes en rad allvarliga brister på MTH-utbildning i Hudiksvall. Om bristerna inte åtgärdades innan 3 juni riskerade skolan att betala ett vite på 300 000 kronor. Skolan har redovisat sina åtgärder i tid, men Skolinspektionen kommer inte att titta på ärendet förrän i höst.

Enligt handläggaren som har hand om ärendet på Skolinspektionen har skolan redovisat de åtgärder som gjorts, men uppföljningen kommer att göras först till hösten.

– Vi kommer att titta på deras svar, begära skriftliga handlingar och kanske göra besök för att se om de har gjort tillräckligt. Eftersom det handlar om allvarliga brister kommer vi göra en noggrann uppföljning, säger Stina Johansson på Skolinspektionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Mer i ämnet