Foto: SVT

Synsams etablering i Ockelbo överklagas: ”Djupt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Synsams etablering i Ockelbo överklagats. ”Jag vill bara få reda på vad som är rätt och fel i den här historien”, säger Bo Stenbeck som är den som lämnat in överklagan till förvaltningsrätten.

Arbetarbladet var först med att berätta att den uppmärksammade etableringen av Synsam i Ockelbo nu överklagats till förvaltningsrätten.

Det är bland annat kritik från olika experters uttalanden i medier som gjort att Bo Stenbeck överklagat avsiktsförklaringen.

Synsam och Ockelbo

– Jag har tagit del av det som står i medierna, hos er på  SVT Gävleborg och i lokaltidningarna och tycker att det här beslutet måste prövas, säger Bo Stenbeck.

Han hänvisar bland annat till Tobias Indén som har sagt följande, till SVT Gävleborg:

”Det är inget kommunalt intresse att bygga en fabrik åt ett specifikt företag. Det förs inte fram några argument om att det skulle vara tillåtet. Det konstateras bara att man anser att det är juridiskt oproblematiskt. Och min uppfattning är att det är det motsatta.”

”Affären riskeras”

– Det är djup olyckligt och hela affären riskeras när Moderaterna agerar så här, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Jonsson (S).

Han är orolig att Synsam nu börjar titta på andra kommuner för sin etablering.

Bo Stenbeck som är medlem i Moderaterna och sitter i socialnämnden i Ockelbo hävdar att han agerar som privatperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Synsam och Ockelbo

Mer i ämnet